Obměna vozů Škoda Octavia s ručním řízením, které je možné u nás zapůjčit

vůz Škoda Octavia plug-in hybrid

Milí členové a sympatizanti CZEPA. Po pěti krásných letech došlo k obměně našich dvou vozů značky ŠKODA s ručním řízením pro paraplegiky i tetraplegiky. Tato služba je zamýšlená pro vozíčkáře, jejichž vůz je aktuálně v přestavbě, nebo pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet ruční řízení. Podmínky půjčování a více o vozech naleznete na tomto odkaze: https://czepa.cz/pujcovani-automobilu/

Nově pro vás máme letošní a velmi dobře vybavené vozy ŠKODA Octavia Combi iV plug-in hybrid v šedém (grafitovém) provedení. Objem motoru je 1,4 l, výkon pak 110 kW, přičemž tento hybridní model nabízí vkusnou a elegantní kombinaci benzínového motoru s elektropohonem na baterii o kapacitě 13,6 kW.

Jednoznačným a základním kladem vozu je automatická převodovka se spoustou řízení a bezpečnost ovlivňujících benefitů, jako jsou adaptivní tempomat s funkcí nouzového brzdění, bezklíčové odemykání, startování, ale i otevírání kufru. Hodí se i zadní parkovací kamera či Head Up Display: tento užitečný bezpečnostní prvek promítá řidiči všechny důležité informace do prostoru na vozovce, přičemž tak nemusí od provozu odvracet zrak.

Ulehčením jsou i asistenční systémy (čtení dopravních značek, hlídání jízdního pruhu, bezpečný odstup od vpředu jedoucího vozidla atd.), které činí řízení tohoto typu vozu skutečně komfortním. Předností však mají tyto vozy mnohem více – od snadné navigace, přes bezdrátové nabíjení telefonů či USB-C porty až po infotainment (dotykovou tabuli, kterou ovládáte nejen stav baterie, ale i třízónovou klimatizaci a mnohé jiné).

Co se týče elektromotoru, ten slouží především na kratší dojezdové vzdálenosti, vyznačuje se nehlučným provozem a je výhodný pro ty z vás, kteří můžou bez problémů dobíjet například v garáži běžně z 230V sítě. Pokud ale nemáte nabitou baterii, jezdíte naprosto bez problémů jen na benzínový motor. A perličkou je to, že pokud chcete, můžete si baterii nabíjet i rekuperačním způsobem přímo za jízdy. Výhodou hybridní jízdy (užití obou pohonů) je znatelně nižší spotřeba benzínu.

Redaktor komunitního portálu Vozejkov.cz Jan Spěváček vzal jeden z vozů na testovací jízdu do hor a pro hybridní motor měl jen slova chvály: „Nečekal jsem, že mě tento vůz tak nadchne. I v největších krpálech je snadno ovladatelný a bezpečný, Head Up Display nesmírně usnadňuje koncentraci jen na řízení, přičemž ukazuje nejen rychlostní omezení, ale i navigaci. Práce s hybridním pohonem představuje i příjemnou hru se spotřebou, která se na delších trasách pohodlně vleze pod 6 litrů na 100 kilometrů. Mohu proto tento vůz s čistým svědomím a rád doporučit.“

Dáváme na vědomí, že i s ohledem na velkou modernizaci vozů došlo k navýšení taxy za projetý kilometr z dřívější ceny 2,40 Kč/km na novou cenu 3,60 Kč/km.

V případě zájmu o půjčení vozu kontaktujte recepci CZEPA na telefonním čísle 776 070 756 či na e-mailu: czepa@czepa.cz – více informací o vozech, fotografii či další detaily ohledně půjčování je na zmíněném odkaze: https://czepa.cz/pujcovani-automobilu/

Automobil na půjčování vozíčkářům poskytla České asociaci paraplegiků – CZEPA bezplatně společnost ŠKODA AUTO. Děkujeme.