Teambuilding peer mentorů

Ve dnech 14.–16. dubna 2023 se uskutečnil druhý teambuilding pracovníků služby Peer mentoring. Setkání proběhlo v Rekreačním zařízení Vyhlídka poblíž Blanska, kde disponují několika bezbariérovými pokoji. Poprvé tak se sešel kompletně celý tým včetně čtyř nových peer mentorů Kamila Vašíčka, Kamila Fialy, Josefa Gruszewského a Pavlíny Boxanové.

Teambuilding pomáhá podporovat vzájemné vztahy uvnitř týmu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Z původních 6 peer mentorů, kteří začínali projekt v roce 2018, dnes služba Peer mentoring zaměstnává již 15 peer mentorů. Tým v současné době doplňuje také koordinátor služby Marek Jonczy a sociální pracovnice pro peer mentoring Lucie Marková. Celou skupinu ještě během teambuildingu doplnilo několik asistentů, kteří byli nápomocni zejména peer mentorům s poraněním vyšší míšní léze.

Program setkání se skládal ze dvou částí: z pracovní části a z volnějšího stmelovacího programu, jehož součástí byla též návštěva Punkevních jeskyní a propasti Macocha. Peer mentoři měli možnost na vlastní kůži vyzkoušet vstup na dno propasti skrze upravenou jeskynní trasu pro vozíčkáře. I přesto, že je trasa poměrně náročná, se povedlo na dno propasti dostat úplně všem. Tuto návštěvu tak lze po zkušenosti projektu Peer mentoring doporučit všem vozíčkářům, ideálně však s asistencí.

Punkevní jeskyně – báječný zážitek.