Pomohli jsme… vyzkoušet elektropohon k vozíku

elektropohon Triride Base

Asociace CZEPA v srpnu 2021 zakoupila elektropohon Triride Base od společnosti Ultina pro možnost zapůjčení.

Samostatný pohyb na mechanickém vozíku v terénu je fyzicky i časově náročný, terénní nerovnosti berou sílu a energii, člověk se zdravotním postižením je často závislý na pomoci pečujících osob. Novinkou posledních let jsou elektropohony – „řídítka“, která se snadno a bezpečně propojí s mechanickým vozíkem.

Asociace CZEPA v srpnu 2021 zakoupila elektropohon Triride Base od společnosti Ultina pro možnost zapůjčení. Jedním z prvních, kdo si elektropohon zapůjčil, byl pan Ivan.

„V srpnu 2021 jsem díky CZEPA a Ultina měl možnost vyzkoušet přídavný pohon k mechanickému vozíku Triride. Zkouška mě přesvědčila o tom, že přídavný pohon by mohl být správnou volbou pro znovunabytí  schopnosti samostatného pohybu ve městě bez nutnosti použití auta či pomoci asistenta. Znovu jsem okusil samostatnou jízdu v tramvaji, metru, projížďku po rušné ulici, vystoupil jsem ze sterilní perspektivy automobilu, ze kterého se město jeví jako obraz na galerijní zdi a ochutnal jeho zběsilý tep. Na lesní projížďce mě v rychlosti obíhali moji psi a byli jsme jako smečka.“, uvedl Ivan.

Zájemci o zápůjčku elektropohonu najdou základní informace na webu CZEPA, v asociaci lze také domluvit rezervaci termínu. Odborní pracovníci společnosti Ultina spolupracují na technické montáži a zaučení klienta.

Zdroj foto: I.K.